fbpx
parallax background

Animatie Jong leren eten Gelderland

GGD Gelderland-Zuid

Kinderen weten te weinig van gezond eten en kennen vaak zelfs de herkomst van eten niet. Voor deze kinderen is het programma Jong Leren Eten opgestart. Om samenwerkingspartners aan te spreken en uiteindelijk de verbinding te maken in de regio’s gaan we nu een uitleganimatie maken.

Over Jong Leren Eten

Jong Leren Eten is een programma waarin rijk, provincies, onderwijs en maatschappelijke organisaties samenwerken.In de periode 2017 t/m 2020 willen zij kinderen en jongeren meer structureel in aanraking laten komen met informatie en activiteiten over voedsel. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.Gezond voor jezelf (je eigen lijf) én gezond voor de aarde (de leverancier)

Aanpak

Tijdens deze workshop zijn we door middel van oefeningen, vragen en opdrachten steeds helderder gekregen voor wie we de uitleganimatie precies zouden gaan maken. Van daaruit hebben we bepaald welke boodschap we wilden overbrengen (kernboodschap en plot), en hoe de animatie er ongeveer uit zou komen te zien (storyboard).

Nadat we het erover eens waren dat de leverancier en partner de voornaamste doelgroep was, hebben we deze verder handen en voeten gegeven door het maken van collages en daaruit een profiel op te stellen.

Character ontwerp - Geïnspireerd op de vormen en kleuren van groente en fruit