fbpx

Hoe video content bent u eigenlijk?

 

Lachen om een YouTube filmpje, kijken naar een instructievideo, een klant voor je merk interesseren, je onderscheiden van de massa en zorgen dat je door massa’s anderen gezien wordt.

Waarschijnlijk herkenbare voorbeelden. Video is hot en video heeft online tekst allang verslagen. Dat blijkt al uit een artikel van 3 jaar geleden:http://www.marketingfacts.nl/berichten/video-verslaat-tekst-online

Door het gebruik van smartphones en goedkoper wordende video camera’s is blijkbaar iedereen in staat om zelf te creëren. Maar, bent u daar altijd blij mee? Of kijkt u ook wel eens met verbazing naar hoe mensen of bedrijven zich online presenteren? Ik wel overigens.

Het is opvallend hoeveel blogs je kunt teruglezen over ‘zelf video maken’, waarin allerlei goed bedoelde tips worden gegeven over zaken als de lengte van de video, de achtergrond, het geluid, de stand van de camera, de inhoud en zelfs het feit dat je geen angst zou moeten hebben.

Ik vind dat video slechts een middel is om een boodschap over te brengen. Als je van dit gegeven uitgaat is het veel belangrijker om je af te vragen of iedereen wel zo’n goede boodschapper is. Want daar ligt wat mij betreft de essentie van een goede video.

Communiceren is gewoon een vak. De wijze waarop je mensen kunt ‘raken’ wordt namelijk niet alleen bepaald door bewegend beeld. Wie is er immers nooit in tranen uitgebarsten bij bepaalde muziek? En, als het gaat om inhoud, waarom leest u dat ene boek in één keer uit en stopt u al met het andere boek na het lezen van de eerste pagina? Zo is het ook met video.

Ik zoek de ideale mix tussen beeld, muziek en het verhaal wat u wilt vertellen.

Mocht ik u kunnen helpen bij uw video content, om u nog contenter te maken dan houd ik mij aanbevolen.

Henk.

www.storytailors.nl

Comments are closed.